A Syllogos jelöltjeinek blogja

A Syllogos jelöltjeinek blogja

RIPORT GEORGIOU ACHILLESSZEL

A vezetői feladat nem egy jutalom, hanem egy szolgálat, ami feladatokkal és felelősségvállalással jár. Ez az, ami most szerintem nincs meg, és elsősorban ezen kell majd változtatni.

2019. szeptember 24. - Syllogos jelöltek

_vd21613.jpg

Ismert vagy a görög közösségben az innovatív kezdeményezéseidről, és a közösségi oldalakon is aktív vagy. Odafigyelnek a véleményedre. Mesélnél magadról?

Harmadik generációs görögként volt szerencsém mindkét hazánkban élni, ezáltal sikerült jobban megismernem a közös értékeinket, de egyben elég jól látom azon széthúzó erőket is, amelyek évek óta megosztják a hazai görögség egységét. Egy nagy nemzetközi cég egyik hazai vezetőjeként jól látom, hogy mi a valódi érték jelentősége. Egy olyan üzleti világban dolgozom, ahol nincs lehetőség a félrebeszélésre, ezért a munkám során megtanultam jól elkülöníteni a problémát az emberektől, és mindig is igyekszem a feladatra figyelni, elkerülve a személyeskedéseket. Akadémikusként viszont szeretem megismerni a dolgok mozgató erejét és összefüggéseit, szeretem kritikusan megközelíteni az adott helyzeteket, törekedve arra, hogy konkrét javaslatokat fogalmazzak meg, és ne csak kritizáljak másokat.

A görög iskola szülői munkaközösségében is aktív vagy. Az iskolai költségvetés megkurtításával kapcsolatban fel is emelted a hangod. Hogy látod az oktatás fontosságát és helyzetét?

Ez volt az a pillanat, amikor úgy éreztem, hogy muszáj tennem valamit, ha másért nem, akkor a gyermekeim jövőéért. A gyermekeink görög jövője semmilyen körülmények között nem lehet vita tárgya, és mint szülő kötelezettségem, hogy támogassam az iskola munkáját, egy olyan iskoláét, amely az utóbbi években óriási változásokon ment át, még ha néha nehéz ellenszélben kellett megvalósítani is azokat. Az oktatás fontossága óriási, a gyermekeim már negyedik generációs görögök, ami egyben azt is jelenti, hogy nagyon nehéz fenntartani a görög entitásukat. Büszke vagyok az iskolára, mert óriási segítséget biztosít a számomra és minden görög szülő számára, hogy a gyermekeink modern felfogásban, megfelelő technológiai körülmények között, az ő nyelvükön megszólítva sajátítják el nemcsak a görög nyelvet, hanem a görög kultúrát is egyaránt. Ez számomra a legfontosabb küldetés is egyben, hogy maximálisan tudjam támogatni az iskola céljait és a tanárok munkáját, mint ahogyan eddig is tettem.

Miért döntöttél úgy, hogy a nemzetiségi önkormányzati munkában is szerepet vállalnál?

Sohasem voltak politikai ambícióim, a jelölést csak és kizárólag azért vállaltam, mert sokan kérték tőlem, hogy szükség van a független szemléletű és nyitott gondolkodásomra. Olyan emberek is kértek, akikkel alapvetően eltérően látjuk a világot, de tudjuk jól, hogy nem az a cél, hogy egyformák legyünk, hanem hogy több oldalról vitassuk meg azt, ami a hazai görögség számára a legjobb. A vezetői feladat nem egy jutalom, hanem egy szolgálat, ami feladatokkal és felelősségvállalással jár. Ez az, ami most szerintem nincs meg, és elsősorban ezen kell majd változtatni.

Több bejegyzésedben is hangot adsz az összefogás szükségességének. Sokan mondják ezt, de te érvelsz is mellette. Hogy lehet elérni az összefogást? Valamilyen határra azért szükség van? Bárkivel együtt lehet dolgozni az önkormányzat működésének átláthatóvá tételében?

Évek óta követem a hazai görögség gyötrődéseit, amit igazából a megosztás tart sajnos egyben. Mindig azt mondják az idősek, hogy ideje lenne átadni a stafétát a fiataloknak, de a mondatok mögött nincsenek tettek. Ott tartunk, hogy már lassan mi, a harmadik generációs fiatalok is időseknek számítunk, de igazi lehetőséget még alig-alig kaptunk, mivel mindenki kapaszkodik a székébe.

Átnézve a többi jelölő listát is, azt gondolom, hogy mindenhol vannak olyan emberek, akiket hozzám hasonló elvek és célok vezérelnek. Örülök, hogy sok fiatal és nagyon sok hölgy van a listákon, ami önmagában is garancia a változásra. Szerintem a választásokkor nem az kell, hogy legyen a fontos, hogy ki talált ki valamit, vagy, hogy ki mondott nagyobbat, hanem az, hogy ki az, akinek elhisszük, hogy meg is valósít bármit is abból, amit bárki is talált ki függetlenül attól, hogy melyik szervezet jelölte.

 

Purosz Alexandrosz

 

A bejegyzés trackback címe:

https://syllogosjeloltek.blog.hu/api/trackback/id/tr515162108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása