A Syllogos jelöltjeinek blogja

A Syllogos jelöltjeinek blogja

RIPORT MOUMOULIDIS IOANNISSZAL

Nagy jelentősége volt a döntésemben tehát annak, hogy a ma hatalomban levők egy politikai, ideológiai törésvonalat húztak önkényesen a közösségen belül, az antikommunisták, valamint a kommunisták és hozzájuk sorolt, velük egy platformon lévő nem komm

2019. szeptember 27. - Syllogos jelöltek

im_kep1.jpg

Moumoulidis Ioannis, gépészmérnök, ipari szakértő, szóval egy ízig-vérig műszaki ember. Mivel foglalkozol?

A közel 30 éve alapított társaságunk mérnöki szolgáltatásokat végez bel- és külföldön egyaránt, elsősorban szénhidrogénipari eljárások (pl. kőolajfinomítás) technológiai készülékeinek (nyomástartó edények, hőcserélők, ejektorok), acélszerkezetek és csővezetékek tervezésével. Továbbá szakértői megbízásokat teljesít, többek közt a veszélyes töltettel, magas hőmérsékleten üzemelő finomítói nyomástartó berendezések állapotértékelése és károsodáselemzése a maradó élettartam meghatározása céljából.

Emellett 20 éve foglalkozunk professzionális napkollektoros hőhasznosító és napelemes áramtermelő rendszerek tervezésével és kivitelezésével lakossági és kereskedelmi alkalmazásokra.

Külföldi munkáink is elsősorban kőolajfinomítók (Kolumbia, Olaszország, Oroszország, USA stb.) és erőművi területekre irányultak (Görögország). További részletek az alfagas.hu és alfasol.hu oldalainkon találhatók.

Milyen görögországi vonatkozású munkákról van szó?

Társaságunk eredendően a görög gázipari projektekben (DEPA, DEFA) történő részvételre szerveződött. A sokat ígérő gázszolgáltatási piacon eredményt azonban nem sikerült elérni, ugyanakkor az erőművi területen technológiai szereléssel foglalkozó partnerünkkel tartós eredményes együttműködés alakult ki.  Az elmúlt 25 évben a PPC Greece (ΔΕΗ) számos hagyományos erőművébe (SES Lavrio, Megalopolis, Aliveri, Aghios Dimitrios, Kardias, Ptolemais, stb.) több tucatnyi tápvizelőmelegítő hőcserélőt, kondenzátort exportáltunk a magyarországi tervezés-gyártás teljeskörű lebonyolításával. Szűkebb pátriám, Ptolemaida és Kozáni lakásainak távfűtését az általunk tervezett hőközponti hőcserélő blokkokon keresztül biztosítják.

A budapesti görög közösség tagja vagy, és most aktív szerepet vállalsz  a Syllogos jelöltállításában, a program kidolgozásában, az akcióterv kialakításában? Mi hozott erre a pályára? Én már hallom előre azok hangját akik azt mondják: "na még egy építési vállalkozó, aki csak nyerészkedni akar".

Talán 15 hónapja vagyok aktív résztvevő a görög közösségi életben, a pedomazoma vs. pedososimo téma kapcsán éreztem indíttatást a vitákban való részvételre.

Majd az önkormányzati skandalumokról folyó viták hatására a tények nyomába eredtem.

Nem vagyok az a klasszikus építési vállalkozó (kőműves, ács, szobafestő-mázoló stb.), bár épületgépészeti projektek tervezésével és kivitelezésével foglalkozom. Ezt a rosszhiszemű kifejezést csupán a szerencsétlen, többször átvert és hitüket vesztett emberek mondhatják, de főként persze a görög közösség javait lenyúló sötét figurák.  De hallottam ilyet még az első közösségi “szereplésemkor” 2013-ban, éppen a GKH építési ügyeivel és fejlesztésével kapcsolatban, emlékszem egy tatabányai hölgyre, aki egy javaslatomra, miszerint egy zéró üzemeltetési költségű napelemes hőszivattyús energetikai rendszert kellene telepíteni a GKH fűtési, hűtési és szellőzési hőigényeinek és egyéb elektromos energiaigényének biztosítására. A hölgy a referenciáinkat tudakolta leplezetlen rosszhiszeműséggel, rá nem sokkal később már elterjedt, hogy az akkori elnök nekem ígérte (?) ennek a projektnek a szerződését… De nem kell bizonygatnom a tisztességemet.

koncepcio.jpg

Miért pont a Syllogos jelöltje lettél? Van ennek számodra jelentősége?

Mégis melyik szervezetnek lehettem volna a jelöltje? A fiatalok egyébként szimpatikus, de az ismert okok miatt meglehetősen passzív szervezete (GIE) és a szószóló budaörsi családi vállalkozása (Hellasz) látszott a pályán, majd később megjelent egy kamuszervezet… A további szervezetekről nem sokat tudok, de a döntés időpontjában nem is láttam másutt érdemi aktivitást. A problémák felszámolásához és egy gyökeresen új struktúra és szemléletmód kialakításához elengedhetetlenül szükséges valamennyi feltétel (elkötelezettség, szakmaiság, tapasztalat, szellemi potenciál, fedhetetlenség, hitelesség) a Syllogos választási csapatában megvan.  

A Syllogost egyesek KKE-s pártszervezetnek állítják be és ezt a képtelenséget szajkózzák reggel, délben, este. Ez a komcsizás – bár nagy keletje van ennek ezidőtájt ebben az országban – kontraproduktív. Kétségtelen, hogy vannak kommunista vezetői és tagjai a Syllogosnak ez természetes következménye a sorsunknak, hiszen szinte mindannyiunk szülei és nagyszülei azok voltak, nem beszélve arról, hogy ma talán, ha ketten-hárman élnek közülük.

Különös, hogy a komcsizó hangadók között hajdani MSZMP és MSZP tagok vannak, és az MSZP Zuglói Etikai Bizottságának elnöke is velük élesíti a nyelvét. Különös az is, hogy ezek az emberek mára megtértek, és hithű görög ortodoxok lettek. Nem zavarnak az előzmények és ideológiai különbözőségek, ha az átváltozások előtt és közben az érintettek tisztességén nem esett csorba.

Nagy jelentősége volt a döntésemben tehát annak, hogy a ma hatalomban levők egy politikai, ideológiai törésvonalat húztak önkényesen a közösségen belül, az antikommunisták, valamint a kommunisták és hozzájuk sorolt, velük egy platformon lévő nem kommunisták között, ráadásul úgy, hogy utóbbiakat gyűlöletkeltéssel és a görögség levegőjének mérgezésével vádolják minden alap nélkül. Ilyen törésvonal tapasztalataim szerint nem létezik. Nem voltam és nem vagyok kommunista, ettől függetlenül szeretetet és megbecsülést érzek a Syllogos tagjai részéről.

Nagyon súlyos visszásságokról írtál korábban, a közbeszerzéseket illetően? Mik ezek? Ha igazak, hogy maradhattak következmények nélkül?

Az általam vizsgált nyolc pályázatnál a jelenlegi elnök által meghívott ajánlattevő cégek a Bellász-Füredi családok tulajdonában állnak. A tulajdonosok és a vezető tisztségviselők hivatalos forrásból származó személyes adatainak egybevetése alapján igazolást nyert, hogy a vezető tisztségviselők testvérek, sógorok, és azok gyermeke. Alapos a gyanú arra is, hogy az elnök megszűnt vagy felszámolt cégeinek könyvelője és felszámolója ugyancsak a Bellász-Füredi családi cégek egyik tagja.

almennyzet_felett.jpg

A közgyűlésnek semmi szerepe nem volt a pályázatok kiírásában és lebonyolításában, csupán megszavazni a legelőnyösebb ajánlat elfogadását. Ahogy a ma már a szószólói kabinet szakértőjeként is jeleskedő, a közgyűlés hajdani általános elnökhelyettese fogalmazott: „Az elnökhelyettesek szétosztották egymás között a feladatokat, Jorgosz a beruházásokat vállalta. A feladatunk az lesz, hogy a bekért ajánlatokról döntsünk.”

Jelenleg büntetőeljárás folyik az egyik fiktív pályázat ügyében (N.B. Tornasátor), hűtlen kezelés tárgyában.

udvar.jpg

Melyek lennének az új testület számára a legfontosabb lépések?

Egyelőre nem lehet a tennivalókat, a legfontosabb vagy kevésbé fontos intézkedésekre bontani. Nem tudni mi esik még ki a szekrényekből. Nem beszélve a választások kimeneteléről. Az biztosnak tűnik, hogy a bűnöző jelenlegi elnök választási csalások sorozatával, de bekerül a közgyűlésbe. Van az a pénz, ami megmozgatja a silány embereket. Álmomban nem gondoltam volna pl., hogy az általam ellinikumnak hitt színésznő és a „kommunistabarát” képzőművészkedő társa jelöltje lesz ennek a kamuszervezetnek és egyikük szavazatokat vásárol a szentendrei piacon. De nagyon remélem, a többség megtapasztalta és átlátja a katasztrofális anyagi és erkölcsi pusztítást, amit az elmúlt években követtek el a ma már a Görög Köztársaság címerével megjelölt kamuszervezet képviselői és társaik. Bízom abban, hogy a jelenleg 2200 főt meghaladó számú regisztrált választók valódi görög többsége végre megmutatja, elege van az ámokfutásból és a tisztességre szavaz. Ehhez minden magát görögnek tartó honfitársunknak el kell menni szavazni.

 

Purosz Alexandrosz

A bejegyzés trackback címe:

https://syllogosjeloltek.blog.hu/api/trackback/id/tr915174380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása