A Syllogos jelöltjeinek blogja

A Syllogos jelöltjeinek blogja

T Á J É K O Z T A T Ó

MGOÖ 2019. szeptember 17-ig pénzügy-gazdasági vonatkozású vizsgálatomról

2019. szeptember 26. - Syllogos jelöltek

(Az alábbi dokumentum tartalmilag megegyezik az eredeti Tájékoztatóval annyi módosítással, hogy a bérekkel és támogatásokkal összefüggésbe hozható nevek kezdőbetűit hagytuk csak meg . – szerk.)

T Á J É K O Z T A T Ó

MGOÖ 2019. szeptember 17-ig pénzügy-gazdasági

vonatkozású vizsgálatomról

Tisztelt Képviselő!

Mostanra már ismeretes Ön előtt, hogy többszöri meghívás ellenére sem sikerült a Pénzügyi Bizottság ülését megtartani, érdektelenség, meg nem jelenés miatt. Pedig igen fontos, határidős feladataink maradnak el emiatt, súlyos pénzbírságokat kap az Önkormányzat az el nem küldött PM infók miatt.

Előzetesen el kell mondani, hogy intézményeinknél, értem ezalatt az iskolákat, a pénzügyi-gazdasági fegyelem adott, a bevétel és kiadás oldal rendben van, a pályázati pénzekkel történő elszámolás is. Ezt a tényt a Gazdasági Vezető tájékoztatása alapján írom.

Nem mondható ez el a MGOÖ esetében, ahol is szeptemberre a pénzforrás elfogyott a nem kellően előkészített és elfogadott költségvetés, a nem átgondolt programterv, a pályázatokra érkezett pénzkeretek átlépése, az alelnökök túlfizetése, a telefonflotta költsége, az internet szerződés átgondolatlansága, stb. miatt.

Pályázatok

Mint eddig minden évben, Kukumzisz Natasa írta meg a pályázatainkat, nem egyeztetve a Testülettel. 2019. szeptember 17-én a Gazdasági Osztályon  rendelkezésre állt a Támogatási szerződés, mely tartalmazza a pályázat címét, és a kapott összeget. Rendelkezésre állnak még a beérkezett számlák, de maga a pályázat sem a Gazdasági Osztályon, sem a Hivatal Titkárságán nem található meg, azt Kukumzisz Natasa magánál tartja.

El kell még mondani, hogy a Támogatói Okiratok 2019. júliusi 19-i keltezésűek, de csak 2019. szeptember 19-én érkeztek a pénzügyre.

A fellelhető anyag szerint a MGOÖ 5 programra pályázott:

Vízkereszt ünnep:   A rendezvényre pályázott összeg 1.200.000,- Ft.

Költségek:           Rendezvényen étel-ital  400 fő                      800.000,- Ft /Aktor Hotel/

                              Zeneszolgáltatás                                              300.000,- Ft

                              Busz /Tatabánya/                                             50.800,- Ft

 

Húsvét ünnep:   A rendezvényre pályázott összeg  1.200.000,- Ft

Költségek:           Rendezvényen étel-ital   500 fő                     752.500,- Ft /Aktor Hotel/

                              Zeneszolgáltatás                                              300.000,- Ft /még nincs fizetve/

                              Busz /Tatabánya/                                             50.800,- Ft

                              Eszközkölcsönzés                                             96.520,- Ft

 

Majális ünnep:   A rendezvényre kapott összeg    1.200.000,- Ft

Költségek:           Rendezvényen étel-ital   500 fő                     712.500,- Ft  /Aktor Hotel/

                              Sörpad kölcsönzés                                           96.520- Ft

                              Busz /Tatabánya/                                             76.200,- Ft

                              Eszközbérl/légvár                                             90.000,- Ft

 

Tisztelt Képviselő!

A fenti három pályázat elszámolásából kitűnik, hogy a rendezvények étel és ital költségét az Aktor Hotel számlázta. Az elmúlt években a MÁK és az ÁSZ is vizsgálta az ilyen irányú kifizetéseket, és mindkét vizsgálat kifogásolta azt, mi pedig folyamatosan hibázunk.

Bizánc éve:

Ennél a pályázatnál meg kell jegyezni, hogy a támogatói szerződésből nem derül ki, hogy az Isztambulba utazást buszra tervezték-e és azt sem hogy hány főre számítottak. Azt azonban a Gazdasági Osztályon elmondták, hogy a pályázatot át kell írni (utólag lehet változtatni?), mert végül is 5 ember repülőjegyéről érkezett számla, de sem a szállás, sem pedig egyéb költségekről számla még nem érkezett, pedig az utazás 2019. júniusában realizálódott. A számlából nem derül ki az 5 fő kiléte.

A pályázott összeg  1.200.000,- Ft, amiből a repülőjegyek ára  493.840,-Ft.

Zenei-nyelvi tábor (Kréta és Sztavrosz)

A táboroztatáshoz pályázott összeg 2.500.000,- Ft,  a számlák alapján eddig a 2.560.387,- Ft a költség. Sajnos nem tájékozódtam arról, hogy hány gyermek vehetett részt.

 

  1. M. továbbképzés támogatása ügyében a Saldo Zrt.-től írásban kaptunk állásfoglalást. A támogatás kifizetésével a MGOÖ hibázott, hiszen mint írják “utólagos támogatás nem lehetséges, az már nem támogatás.” A továbbképzési összeg kifizetése testületi döntés és bizonylatok nélkül teljesült.

Levelében az igazgató javasolja a támogatási összeg visszafizettetését. A teljes levél megtekinthető a MGOÖ Gazdasági Osztályán és a Titkárságon.

Változatlanul nincs rendezve az internet kérdése, emiatt MGOÖ 975.870,-Ft-ot (3 hónap) fizetett ki, amire a költségvetésben fedezet nem volt.

Ugyanez a helyzet a T. úr megbízási szerződésére fizetett havi 239.000,- Ft-tal, mely 7 hónap kifizetése után 1.673.000,-Ft. A költségvetésben ezen összegnek fedezete nem volt.

Az idén kötelezően alkalmazni, használni kell az e-jogsegédet, melynek költsége 4 hónapra 254.000,- Ft volt. Költségvetésünkben ez az összeg sem szerepelt.

Cs. K. bére és járulékai is a MGOÖ költségvetését terhel A “tervezet” szerint őt a Görög Intézet alkalmazná, de a szerződés valamiért nem lett megírva. Kukumzisz elnök úr tájékoztatása szerint a feladattal Miliosz Nikolett jogi alelnököt bízta meg.

 

Tisztelt Képviselő!

Ismert Ön előtt, hogy három alelnök van alkalmazásban a MGO Önkormányzatnál. A nem megfelelően megállapított bérek jóval magasabb költséget jelentenek havonta, mint a tervezett. Ennek eredményeképpen 1-7. hónapig 1.529.850,- Ft többletköltség került kifizetésre.

Ismert, hogy néhányan Athénba utaztak faültetés apropóján, melynek 653.400,- Ft-os utazási költség számlája jelenleg kifizetetlenül áll, mert a költségvetésben nincs fedezete.

Sátor le nem bontása miatt 100.000,- Ft-os büntetést kapott az MGOÖ, ennek sincs fedezete.

A T-Home felé a tartozásunk 982.535,- Ft, még nem lett kifizetve. És tartozunk a Ricoh és UPC felé is, ezekre azonban van a költségvetésben fedezet, csak pénzünk nincs a rendezésre.

Az Apollon Travel felé is fizetnünk kell 2.993.840,- Ft-ot, amire a pályázott összeg áll fedezetül.

Szeptemberben nem lettek kifizetve a tiszteletdíjak sem, és néhány dolgozó bére sem, mert mostanra a MGOÖ számláján nincs elég pénzösszeg.

Hivatalvezetőnk 5 új szabályzatot küldött ki részünkre véleményezésre, melyeket Topuzidisz úrral áttanulmányoztuk, azt elfogadásra és bevezetésre ajánlottuk.

 

Tisztelt Képviselő!

Egy-két nap alatt sok problémát fedeztem fel, sok szabálytalanságot, felelőtlen kifizetéseket, ami persze nem újkeletű. Minden évben ugyanaz a történik, minden évben mindig csak ugyanannak az 5-6 embernek tűnik fel, hogy a MGOÖ pénzügyi-gazdasági tevékenysége igen csak kifogásolható.

Kérem, hogy a fent leírtak alapján Ön is kezdeményezze Testületi ülés összehívását, hogy a határidős feladatainkat teljesíthessük.

 

Tisztelettel      dr. Walterné Zguralisz Vasziliki  pb. elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://syllogosjeloltek.blog.hu/api/trackback/id/tr4815172524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása