A Syllogos jelöltjeinek blogja

A Syllogos jelöltjeinek blogja

HIVATALOS DOKUMENTUM IGAZOLJA: NEM NEMZETISÉGI SZERVEZET AZ ÜZLETI TANÁCS

Mottó: Tűnhet a szürke vagy sötétkék feketének, de a hófehér semmiképpen nem!

2019. október 10. - Syllogos jelöltek
celok_1_-page-001.jpg celok_2_-page-001.jpg

Tisztel Magyarországi Görög Honfitársunk!

Tisztában vagyunk vele, hogy az elmúlt hetekben unos-untalan harsogtuk, hogy csalók vannak közöttünk. Tettük mindezt egy olyan időszakban, amikor a helyhatósági választásokkal járó, a végletekig eldurvult kampány is kikezdte minden jóérzésű ember türelmét. Eleinte sokan, majd egyre kevesebben állították, hogy amit csinálunk, nem más, mint sárdobálás.

Két állításunk volt, amely mellett hangosan érveltünk. Az egyik, hogy az általunk kamuszervezetnek nevezett egyesület, a Magyar-Görög Tudományos és Kulturális Üzleti Tanács nem volt jogosult indulni a választásokon, a másik pedig, hogy a jelentős mértékben hozzá kapcsolódó tömeges névjegyzéki regisztrálása a közösségünkbe nem tartozóknak az egész görög közösségi lét számára jelent komoly veszélyeket.

A választáson azon szervezetek voltak jelölőszervezetként nyilvántartásba vehetők a nemzetiségi törvény értelmében, amelyek "alapszabályában – a nemzetiségi önkormányzati választás évét megelőzően legalább 3 éve (tehát 2016. január 1-től) – rögzített célja az e törvény szerinti, konkrétan megjelölt nemzetiség képviselete".

A Helidonaki nyilvántartásba vételét többek között az alábbi érveléssel utasította el az NVB: „Mindezek alapján a Nemzeti Választási Bizottság megállapította, hogy a Helidonaki Görög Hagyományőrző Egyesület alapszabályában nem szerepel a görög nemzetiség egyértelmű képviselete, ezért a szervezet görög nemzetiségi jelölő szervezetként történő nyilvántartásba vételére nincs törvényes lehetőség, amely okból a rendelkező részben foglaltak szerint határozott.”

Kérelmünket követően a Fővárosi Törvényszék kiadta az Üzleti Tanács 2016-ban, valamint a jelenleg hatályos alapszabályát. Az első alapszabályt 1998-ban fogadták el, majd bő egy évtizedes nem működést követően, a másodikat 2018-ban. Mindkét dokumentumból világosan kiderül, hogy a szervezet céljai között nem szerepel a görög nemzetiség érdekképviselete, mi több, még a görög nemzetiségről sincs említés.

Kukumzisz György elnök a szervezet bejelentkezésekor úgy nyilatkozott, hogy az megfelel a törvényben támasztott feltételeknek. Nyilatkozata hamis volt, amellyel a hivatalos szerveken kívül megtévesztette a hazai görögség tagjait is.

A Fővárosi Törvényszék a nyilvántartásba vételi folyamat során az alapszabályokat megküldte a Fővárosi Választási Bizottságnak, amelyeket az ismeretlen okból nem vizsgálta meg.

Mindennek természetesen jogi következménye lesz.

A fentiekre való hivatkozással kérjük a hazai görög közösség tagjait, hogy ne támogassák szavazatukkal a szabálytalanul bejegyzett szervezetet. A szavazatuk kárba veszhet.

 

Tisztelt Szószóló úr, Szószólói Kabinet és „Hellasz”!

Sajnos az állításunk bebizonyosodott. Végtelenül sajnáljuk, hogy a csalók kiszűrése érdekében folytatott küzdelmet nem támogattátok. Az Üzleti Tanács választási célzatú felélesztéséről tudnotok kellett, hiszen annak törvényes képviselője egyben a kabinetnek is tagja. A nyilvántartásba vételt egyedül a kabinet akadályozhatta volna meg, de Ti felháborodva visszautasítottátok ennek a gondolatát, és úgy a jelöltállítás, mint a kamuregisztráció folyamatában nem határolódtatok el a kamuszervezettől.

Mindettől függetlenül, a görögség eredményes érdekképviseletét csakis az országos önkormányzat és a szószóló közötti szoros együttműködésben tudjuk elképzelni.

A KÉT ALAPSZABÁLY ITT TÖLTHETŐ LE:

  1. ALAPSZABÁLY – 1998
  2. ALAPSZABÁLY – 2018

A bejegyzés trackback címe:

https://syllogosjeloltek.blog.hu/api/trackback/id/tr315215656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása